Mijn kinderen hebben door het kijken van een enge film toen ze klein waren altijd moeite gehad met het donker. Ze wilden graag als de lantaarnpalen aan gingen terug naar huis, en altijd slapen met alle lampen aan. Dit werd op een gegeven moment erg vermoeiend vanwege meerdere redenen. Een reden was namelijk dat de energiekosten nogal oplopen als het ganglicht, badkamerlicht, en twee lampjes in de kamer de hele nacht moeten blijven branden, 365 dagen per jaar. Ten tweede vielen de kinderen moeilijker in slaap, waardoor ze overdag chagrijniger waren en moeilijker opstonden. Zo kwamen we weer overal te laat aan. De derde en laatste reden, was dat ík mij na een donderstorm druk begon te maken over kortsluiting in een van de kamers als iedereen sliep. Toen dat idee eenmaal in mijn hoofd geopperd was, kwam ik daar moeilijk weer vanaf. Als laatst brandde een van mijn kinderen haar vingertjes aan een gloeiend heet peertje toen ze deze zelf wilde verwisselen in de nacht. Dat zijn absoluut geen fijne dingen om lekker bij in slaap te vallen.

Mijn buurvrouw kwam met de oplossing; BES LED.
Deze winkel specialiseert zich in LED lampen, waar ik eerst nog nooit van had gehoord. Dit is een uitkomst voor ons gezin. Deze lampen zijn energiezuinig, en worden niet heet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kortsluiting, brand en verbrande vingers. De peertjes branden ook niet op. Als extra toevoeging, kun je ook nog eens dimbare led lampjes aanschaffen, die je eerst bijvoorbeeld fel geel laat als de kinderen in bed gaan, en die je langzaam aan zachtjes dimt met een afstandsbediening, zodat je niet helemaal de kamer in hoeft om het handmatig te doen en de kinderen daarbij per ongeluk wekken. Zo leer ik mijn kinderen weer aan zich veilig in het donker te voelen en raken ze weer gewend aan in het donker slapen en wakker worden. We zijn zelfs op het punt beland waar ze in de ochtend zich niet meer afvragen waarom de lampjes niet meer branden.

We hebben nu alle lampen en peertjes in ons huis verwisseld met LED lampjes van BES LED. Dit scheelde enorm in de energie kosten. Qua verlichting, prijs, veiligheid en toepasbaarheid van de lampen zijn wij compleet verkocht. Dat we dit niet eerder wisten…dit had mij maanden van weinig nachtrust kunnen besparen. Maar de kinderen slapen weer in het donker, en ik dus ook.