Vind jij het moeilijk om je spullen georganiseerd te houden? Of ben jij altijd wel iets kwijt? Dan wordt het tijd dat je gebruik gaat maken van een doosjes-systeem! Doosjes zijn namelijk super gemakkelijk in gebruik en zijn handig in veel verschillende situaties. Hier vind je waarom het tijd wordt om doosjes te gaan sparen!

Kartonnen doosjes

Als allereerst zijn kartonnen doosjes enorm handig om in huis te hebben. Deze doosjes zijn namelijk niet te missen wanneer je iets wilt verzenden met de post. Je kunt er gemakkelijk een verzendlabel opplakken en de producten die je wilt verzenden blijven intact. Daarbij zijn kartonnen doosjes ook super handig als opberging. Je kunt je spullen in verschillende categorieën indelen en elke categorie in een apart doosje verwerken. Schrijf vervolgens op de dozen wat er precies in zit en zo ben je nooit meer je spullen kwijt! Ook ziet dit er veel mooier en opgeruimder uit. Verder is het grote voordeel van kartonnen doosjes dat je ze in en uit kunt vouwen. Zo kun je de doosjes helemaal plat maken, waardoor ze vrijwel geen ruimte in beslag nemen in de kast. Je kunt ze daarna erg gemakkelijk weer uitvouwen wanneer je ze nodig hebt! Daarnaast zijn kartonnen doosjes gemakkelijk recyclebaar. De doosjes kun je namelijk gewoon weggooien bij het oud papier als je ze niet meer gebruikt. De kartonnen doosjes zijn dus erg milieuvriendelijk én handig in gebruik.

Plastic doosjes

Ben je op zoek naar een wat steviger materiaal om je producten in op te bergen? Ga dan voor plastic doosjes. Plastic is een stuk dikker en steviger dan karton en deze doosjes gaan dan ook langer mee. Daarnaast zijn plastic doosjes net zoals kartonnen doosjes gemakkelijk wanneer je je spullen wilt categoriseren. Het handige aan plastic doosjes is dat ze vaak transparant zijn, waardoor je goed kunt zien wat er in zit! Je kunt er natuurlijk altijd nog voor kiezen om er labeltjes op te plakken voor het gemak. Wanneer je verschillende plastic doosjes op een rij in de kast zet, is het super gemakkelijk om je spullen terug te vinden en ziet het er ook nog eens erg overzichtelijk en mooi uit! Ook plastic doosjes zijn duurzaam, omdat je ze keer op keer kunt gebruiken. Wanneer je de doosjes toch niet meer nodig hebt dan kun je ze gewoon weggooien bij het plastic, waardoor ze gerecycled kunnen worden en dat is wel zo prettig om te weten.