Wanneer je zelf op het platteland woont, is het natuurlijk geweldig wanneer jouw kleine koters opgroeien met het leven daar. Grote kans dat hun kleine vriendjes het geweldig vinden om bij jullie te gaan spelen. Want ja jullie hebben voldoende land om op rond te rennen en vooral genoeg om te ontdekken. En misschien nog wel het aller gaafste van allemaal, wanneer je in het bezit bent van Bruder speelgoed, dan kunnen zij met de miniatuur versie van de grote tractors en wagens spelen. Is dat gelijk ook een stukje goedkoper.

Zo vroeg mogelijk kennis laten maken met het buiten leven

Het is goed voor alle kinderen, en niet alleen de kinderen die op het platteland wonen, om zo veel mogelijk buiten te gaan spelen. Je kan voldoende speelgoed vinden bij een landbouwwinkel dan alleen maar gereedschap om het land te onderhouden. Het is namelijk goed dat kleine kinderen voldoende buiten spelen. Want ze leren al super vroeg hoe zij met elektronische apparaten overweg moeten gaan. En kunnen hierdoor al beter met een iPad of smartphone overweg dan dat onze oudere generatie dat kan. En dat kan soms een beetje verontrustend zijn. Daarom is het goed, wanneer het weer het toe laat natuurlijk, om de kinderen zo veel mogelijk naar buiten te sturen. Tuurlijk stuur je ze niet in de stromende regen naar buiten, maar wanneer het wat frisser is maar nog goed weer om buiten te spelen, kunnen ze met een jas prima naar buiten. En het is misschien goed ook, omdat je zelf dan ook mee naar buiten gaat en gelijk een frisse neus kan halen.

Laat ze zo veel mogelijk ontwikkelen

Wanneer je merkt dat jouw kleintje interesse heeft in een bepaald onderwerp, denk bijvoorbeeld aan dieren of planten of noem maar op. Probeer dit dan samen te ontwikkelen en samen op ontdekkingstocht te gaan en het samen beter te leren begrijpen. Zo heb je gelijk iets wat je samen met jouw kleintje kan doen, maar ook help je bij zijn ontwikkeling in het onderwerp wat hij of zij juist interessant vindt. Kinderen moeten vooral gaan ontdekken en hun nieuwsgierigheid de vrije loop laten gaan. Dat lukt eerder buiten natuurlijk dan binnen voor de televisie. Nou is het niet dat de televisie gelijk verboden moet worden, want op regenachtige dagen is een filmpje samen kijken ook gewoon fijn. Maar het buitenleven is namelijk prachtig en er is genoeg te ontdekken.