Heb je soms een flinke kledingcrisis omdat je niet goed weet welke schoenen het beste onder je outfit passen? Niet getreurd, je bent niet de enige! De juiste schoenen met je outfit matchen is soms ook lastig en daarom helpen we je graag een handje op weg. Niets zo fijn als een kledingcrisis voor zijn. En heb je sommige schoenen niet ren dat niet meteen naar de winkel om schoenen te kopen. Je outfit aanpassen is een goedkopere optie.

High heels

De vrouwelijkste en meest elegante schoenen die er bestaan, hakken. Hakken kunnen eigenlijk onder iedere outfit gedragen worden dus met een paar hakken in huis zit je eigenlijk altijd wel goed. Toch zijn er vele soorten hakken. Hoge hakken, oftewel stiletto’s, staan prachtig onder een (middel) lange rok of skinny jeans. Je benen lijken optisch langer en je billen worden bij het dragen van hoge hakken ook flink geshaped. Lage hakken met een dikkere hak, oftewel pumps, staan super onder een jurkje, korte broek of nette outfit. Met deze schoenen zit je eigenlijk altijd wel goed. De sleehak is een middelhoge schoen met een doorlopende hak. Deze schoen zit er iets casueler uit en kunnen perfect worden gematcht met iedere zomerse outfit.

Sandalen

Sandalen zijn zomerse schoenen en staan daarom ook perfect bij een zomerse outfit. Deze schoenen kun je dragen onder een korte broek, rok(je), jurkje, jumpsuit, etc. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel modellen dat er waarschijnlijk wel een model bij zit die helemaal past bij jouw stijl. Ga je voor een casuele look of toch meer voor een indiaanse stijl?

Sneakers

Sneakers of gympen kun je ook bijna onder iedere outfit dragen. Deze schoenen worden voornamelijk gedragen bij een casuele of sportieve outfit maar kunnen ook prima onder een korte broek, rokje of jurkje. Let wel even op de kleur. Witte sneakers matchen over het algemeen bijvoorbeeld beter bij een outfit dan zwarte sneakers terwijl over het algemeen mensen graag of safe spelen en zwarte schoenen kopen.

Laarzen

Laarzen zijn de meeste lastige schoen om te matchen. Ze kunnen ze outfit maken of kraken. Draag je laarzen op een skinny jeans of onder een jurkje met panty. Cowboy laarzen of biker boots kun je ook onder een korte broek of kort rokje dragen, mits de rest van de outfit ook op deze look aansluit.

Met dit overzicht hopen we je volgende kledingcrisis te vermijden. Of in ieder geval de kledingcrisis wat schoenen betreft.